Türkiye-İsviçre Maçı: EURO 2008 Oyuncuları Depremzedeler İçin Sahada Buluştu

EURO 2008'de Türkiye ve İsviçre milli futbolcuları, depremzedeler için yeniden sahada buluştu. Anlamlı organizasyonun geliri deprem bölgesine aktarılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2023 10:00
Türkiye-İsviçre Maçı: EURO 2008 Oyuncuları Depremzedeler İçin Sahada Buluştu

Lozan, İsviçre - EURO 2008'de karşı karşıya gelen Türkiye ve İsviçre milli futbol takımlarının eski oyuncuları, depremzedeler için anlamlı bir organizasyon kapsamında yeniden sahaya çıktılar.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin etkilediği insanlar için düzenlenen etkinlikte, EURO 2008'de gerçekleşen Türkiye-İsviçre maçında mücadele eden milli futbolcular, İsviçre'nin Lozan kentindeki Stade de la Tuiliere'da tekrar bir araya geldi.

Karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. İsviçre'nin gollerini Eren Derdiyok ve Matias Vitkieviez attı, Türkiye'nin gollerini ise Semih Şentürk ve eski kaleci Volkan Demirel kaydetti.

Türkiye, 2008 yılında teknik direktör Fatih Terim'in liderliğinde yer aldı, İsviçre'nin EURO 2008 kadrosu ise dönemin teknik direktörü Koebi Kuhn'un hayatını kaybetmesi sonucu Türk kökenli eski futbolcu Kubilay Türkyılmaz tarafından yönetildi.

Fatih Terim yönetimindeki kadroda şu oyuncular yer aldı: Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio, Arda Turan, Emre Aşık, Semih Şentürk, Servet Çetin, Tolga Zengin, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Hakan Balta, Gökhan Gönül, ve Ahmet Dursun.

deprem-magdurlarina-yardim-turkiye-isvicre-maci-oyunculari-sahaya-cikti.jpg

KURTARMA EKİBİ TANITILDI

Maçın devre arasında, Türkiye'deki depremlerin ardından İsviçre'den gelen ve arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip sahaya çıktı. Kurtarma ekibi, tribünlerden büyük bir alkış aldı, özellikle içlerindeki köpek ilgi odağı oldu.

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, organizasyonun Lozan şehrinde gerçekleşmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Acarsoy, Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu (BİTDEFE) ve diğer paydaşlara teşekkür ederek, maç gelirlerinin depremzedelere aktarılacağını vurguladı.

ARDA TURAN: "DEPREM BÖLGESİNE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Maç öncesinde eski milli futbolcu Arda Turan, depremden etkilenen vatandaşların yanlarında olmaya devam edeceklerini ve bu organizasyonun başarıyla sonuçlanmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Turan, "Deprem bölgesine olan desteğimiz sonuna kadar devam edecek, onlar bizim için çok değerli. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese ve tüm Avrupa'dan gelen vatandaşlara minnettarız. Bu yardımı elbirliğiyle yapabiliyor olmak bizi çok mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kendileri için özel bir anı olduğunu vurgulayan Turan, "O dönemde bazı şeylerin kıymetini tam olarak anlayamamış olabiliriz, ama şimdi geriye dönüp baktığımızda Avrupa üçüncülüğünün ne kadar büyük bir başarı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bu nedenle o güzel günleri hatırlamak çok özel bir duygu." dedi.

GELİRLER DEPREM BÖLGESİNE AKTARILACAK

Maçtan elde edilen gelir, deprem bölgesinin altyapısının yeniden inşa edilmesi için kullanılacak. Öncelik, bölgenin futbol altyapısına ve tesislerin yeniden inşasına verilecektir.

A Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası A Grubu'ndaki ikinci maçında İsviçre'yi 2-1 mağlup etmişti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.