Turşu suyunun çok şaşıracağınız faydaları

Turşu suyunun çok şaşıracağınız faydaları

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2017 11:45
Turşu suyunun çok şaşıracağınız faydaları

Turşu suyunu, sinek ısırıklarından farenjit hastalığına kadar birçok farklı alanda kullanabilirsiniz.

Sivrisinek ısırıklarına iyi gelir
Sivrisinek ısırıklarının kaşıntısı her zaman dayanılmaz olmuştur. Sizde aynı fikirdeyseniz bir miktar turşu suyunu pamuğa batırın. Daha sonra kaşınan bölgeye belli aralıklarla bandırarak uygulayın. 
Bir süre sonra kaşıntı ve kızarıklığın azaldığını fark edeceksiniz.
 
Kas tutulmalarına iyi gelir
Turşu suyunda bol miktarda sodyum ve potasyum bulunur.  Yapılan araştırmalara göre spordan bir saat önce içilen turşu suyu kas ve kramp sorunlarını büyük ölçüde azaltıyor.
 
Bakır eşyaları parlatmaya yardımcı olur
Herkesin evinde muhakkak bir tane de olsa bakır eşya bulunur. Bakır eşyalar genellikle çok çabuk kararma yapar. Bu durumun önüne geçebilmek için bakır eşyalarınızı turşu suyuyla silebilirsiniz. Kullanmadığınız bir havluya az miktarda turşu suyu dökün ve bakır eşyanızı havluyla silin.Kısa zamanda parladığını göreceksiniz.
 
Mide ekşimesine iyi gelir
Mide ekşime problemini sık sık yaşıyorsanız bir miktar turşu suyu ile balı karıştırın.  Mide ekşimesinden eser kalmayacak.
 
Yabani otları öldürür
Turşu suyu, yabani otları öldürmekte bir numaradır. İstenmeyen otların üzerine turşu suyu dökün. Bir süre sonra kaybolduklarını ve bir daha çıkmayacaklarını görürsünüz.
 
Güneş yanıklarını geçirir
Turşu suyunun tuzlu olması sizi kesinlikle yanıltmasın. Turşu suyundaki mineraller güneş yanıklarına iyi gelerek yanma hissinizi kısa sürede azaltacaktır. Yanık olan bölgeye bir miktar turşu suyu sürün ve sonucu kendi gözlerinizle görün.

 

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.