Yaşlılık Sigortası Yolda: Bakan Işıkhan Açıkladı! Deprem Bölgesinde Çalışma Hayatı Normale Dönecek

Bakan Işıkhan, orta vadeli hedeflerini vurgulayarak yaşlılık sigortasının önemini belirtti. Deprem bölgesinde çalışma hayatını eski haline getirmek için Bakan Işıkhan, konutların teslimi ve iş yerlerinin inşasıyla ivme kazandıklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2024 14:51
Yaşlılık Sigortası Yolda: Bakan Işıkhan Açıkladı! Deprem Bölgesinde Çalışma Hayatı Normale Dönecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yaşlılık Sigortası'nı orta vadeli bir dönemde hayata geçirmek zorundayız. Yaşlılarımızı korumak durumundayız. Amacımız, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu, önleyici hizmetleri geliştirmek." dedi.

Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, çalışma hayatının çeşitli boyutlarına değindi ve sosyal diyalogun önemini vurguladı.

Geçen yıl asgari ücretle ilgili sosyal diyalog süreçlerini yönettiklerini belirten Işıkhan, asgari ücretin çalışanların satın alma gücünü koruma açısından önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, asgari ücrette işveren desteğini artırdıklarını ve her zaman işçi ve işveren kesiminin yanında olduklarını söyledi.

Çalışma hayatındaki mevcut sorunları çözmek ve gelecekteki sorunları öngörmek gerektiğine dikkat çeken Işıkhan, depremlerden etkilenen bölgelerde çalışma hayatının normale dönmesi için çaba harcadıklarını belirtti. Ayrıca, nitelikli eleman talebine vurgu yaparak, uluslararası rekabetçi bir sistem içinde iş gücü dinamiklerinin değiştiğini ve buna ayak uydurmanın önemine değindi.

Işıkhan, kadın ve gençlere yönelik sosyal politikalara ihtiyaç olduğunu belirterek, genel sağlık sigortası ve yaşlılık sigortası gibi sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçirme çabalarını vurguladı. Ayrıca, yaşlı nüfusun istihdamda yer almasını sağlamak adına düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti ve iş sağlığı ile güvenliğine büyük önem verdiklerini dile getirerek, kayıt dışı istihdamla mücadeleyi öncelikli hedefleri arasında tuttuklarını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.