Yeni Enerji Keşifleri Geliyor! Karadeniz'de 2024'te Doğal Gaz Heyecanı

2024'te Karadeniz'de 3 önemli lokasyonda enerji aramaları yapılacak. Bakan Bayraktar, yeni keşiflerin Türkiye'yi dönüştüreceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2024 13:46
Yeni Enerji Keşifleri Geliyor! Karadeniz'de 2024'te Doğal Gaz Heyecanı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl enerji alanında yeni keşiflerin beklendiğini açıkladı. Bakan Bayraktar, "Karadeniz'de çok önemli 3 lokasyonda 2024 içerisinde arama yapacağız." ifadesini kullandı.

BÜYÜK HEDEFLER AÇIKLANDI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Bayraktar, İstanbul'da gençlerle bir araya gelerek Rami Kütüphanesi'nde konuştu. Petrol ve doğal gaz keşiflerinden enerjide tam bağımsızlığa, nükleer enerjiden yerel seçimlere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

DÖVİZ BAĞIMLILIĞI AZALACAK

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yerli kaynak aramalarının artırılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Petrolü, doğal gazı, kömürü aramamız lazım. Madenleriniz varsa, altın varsa, bakır varsa, bunları arayıp bulup üretmemiz lazım." dedi.

2024 HEDEFLERİ BELİRLENDİ

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2053 vizyonunda yer alan hedeflerden birinin Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını sona erdirmek olduğunu belirtti. Bayraktar, Gabar ve Hakkari'de umutlu oldukları arama sondajının yanı sıra, Karadeniz'de de 3 önemli lokasyonda 2024'te arama yapacaklarını söyledi. Hedeflerinin yeni keşifler yapmak olduğunu dile getirdi.

ENERJİDE BÜYÜK ADIMLAR

Bayraktar, 2020'de Sakarya Gaz Sahası'nda yapılan en büyük doğal gaz keşfini hatırlatarak, söz konusu sahadan 1,4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayacak miktarda doğal gazın çıkarıldığını söyledi.

NÜKLEER ENERJİNİN YÜKSELİŞİ

Mersin Akkuyu'da devam eden nükleer santral inşaatına da değinen Bayraktar, "Türkiye'nin enerjisinin yüzde 10'unu daha çevreci, sıfır emisyonla karşılayacağız." dedi. Türkiye'yi nükleer lige sokacak bu projenin önümüzdeki 4-5 yılda tamamlanacağını belirtti.

BELEDİYECİLİKTE DEĞİŞİM İSTENİYOR

Bayraktar, İstanbul'un son 25 yılda AK Parti belediyeciliğiyle geliştiğini ancak son 5 yılda projelerin durduğunu ve sadece algı yönetimi yapıldığını belirtti. İstanbul'un daha iyi bir geleceği hak ettiğini vurgulayan Bayraktar, belediye seçimlerinin önemine dikkat çekti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.