Başvurular O Tarihe Kadar Yapılabilecek: Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep!

Mücbir sebep hali devam eden bölgelerde, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in belirli ilçelerindeki mükellefler, 31 Temmuz 2024'e kadar alacaklarını yeniden yapılandırabilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2023 12:59
Başvurular O Tarihe Kadar Yapılabilecek: Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep!

Mücbir sebep durumu devam eden bölgelerde, yapılandırma başvuruları 31 Temmuz 2024 tarihine kadar alınacaktır. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep durumu uzatılan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yapılandırma başvurusunda bulunma imkanına sahiptir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği" ile birlikte, söz konusu illerde uygulanan mücbir sebep durumunun 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılmasının ardından, yeniden yapılandırma düzenlemesinden faydalanmak isteyenlerin başvuru ve taksit ödeme süreleri tekrar belirlenmiştir.

Bu çerçevede, mücbir sebep durumu 30 Nisan 2024 tarihinde sona erecek olan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, yeniden yapılandırma düzenlemesinden faydalanmak için 31 Temmuz 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilir.

Yapılandırılan tutarların ilk taksiti (peşin ödeme dahil) 2 Eylül 2024 tarihine kadar ödenmelidir (31 Ağustos resmi tatil olduğu için). İkinci taksitin ödeme süresi ise 30 Eylül 2024 tarihine kadardır, diğer taksitler ise takip eden aylarda ödenmelidir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.