TMO'nun Önceliği Yine Deprem Bölgesindeki Üreticiler Olacak

TMO, deprem bölgesindeki üreticilere pozitif ayrımcılıkla yaklaşıyor. Güldal, 2024'te önceliklerinin yine bu alanda olacağını vurguluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2023 14:09
TMO'nun Önceliği Yine Deprem Bölgesindeki Üreticiler Olacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği üreticilerin elindeki hububatı sınırsız bir şekilde satın alan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), afet bölgesine yönelik pozitif ayrımcılığını yeni dönemde de sürdürecek. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2024 hububat alım döneminde de önceliklerinin yine deprem bölgesinde olacağını belirtti.

Güldal, TMO'nun depremler sonrasında bölgedeki üreticilerin mısır, arpa, buğday, nohut gibi ürünlerini satın aldığını vurgulayarak, "Deprem bölgesindeki illerimiz, öncelikli ilgilendiğimiz ve odaklandığımız alanlar olacak" dedi.

Devletin deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için elini bir an olsun çekmediğini dile getiren Güldal, tarım ve orman planlamalarının da öncelikli olarak deprem bölgesine yapıldığını ifade etti. Güldal, TMO olarak depremlerin ardından üreticilerin ellerindeki ürünleri sınırsız bir şekilde satın alma kararı alarak, üreticilerin ürünlerini muhafaza etmekte sıkıntı yaşamamalarını sağladıklarını belirtti. Güldal, mart ayında 1,5 milyar liralık ürünü satın aldıklarını kaydetti.

Depremden etkilenen illerdeki üreticilerin ürün akışında sorun yaşanmaması için bölgedeki depoları kullandıklarını söyleyen Güldal, alım yerlerinde artışa gittiklerini ifade etti. Güldal, "Zaten tarlada depremlerden dolayı bir zayiat söz konusu değildi. Ürünler bereketli geldi. İnşallah 2024'te de bu süreç devam edecek. TMO olarak da deprem bölgesindeki illerimiz öncelikli ilgilendiğimiz ve baktığımız alanlar olacak. Sıklıkla bölgeye ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz il il, ilçe ilçe dolaşıyor. Bir eksiklik hissettirmemeye çalıştık. Her şey normale dönene kadar bu süreç devam edecek" şeklinde konuştu.

Bu yılki hububat alım döneminde TMO, deprem bölgesindeki üreticilerden toplam 2 milyon 588 bin ton ürün almış ve üreticilere 15 milyar 716 milyon lira ödeme yapmıştır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.