25 Milyon Lira Destek! Türk Kızılaydan 607 Depremzede Esnafa Destek

Türk Kızılay'ın Esnaf Destek Projesi kapsamında, 607 depremzede esnafa 25 milyon lira destek sağlandı. Sosyal ve ekonomik iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2023 19:44
25 Milyon Lira Destek! Türk Kızılaydan 607 Depremzede Esnafa Destek

Türk Kızılay'ın 607 depremzede esnafa sağladığı destek, Afet Sonrası İyileştirme Çalışmaları kapsamında önemli bir etki yaratmıştır. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından uygulanan Sosyoekonomik Güçlendirme Programı çerçevesinde hayata geçirilen Esnaf Destek Projesi, bölgedeki 607 esnafın iş yerlerini tekrar faaliyete geçirmelerine yardımcı olmuştur.

Türk Kızılay tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Osmaniye illerinde esnaf ve sanatkar odaları işbirliğiyle yürütülen program kapsamında, depremden zarar gören esnafların ihtiyaçları belirlenerek 50 bin lira nakdi yardım sağlanmıştır.

turk-kizilaydan-607-depremzede-esnafa-destek.jpg

Esnaf Destek Projesi kapsamında, depremde iş yerlerini kaybeden 607 esnafa yönelik yapılan ödemelerin toplam tutarı 25 milyon lirayı aşmıştır. Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde gerçekleştirdikleri Sosyoekonomik Güçlendirme Programı ile ekonomik ve sosyal yapıyı iyileştirme amacı güttüklerini belirtmiş ve şu sözlere yer vermiştir:

"Bugüne kadar depremzedelerimize yönelik yaptığımız ödemelerle birlikte toplamda 25 milyon lirayı aşan bir destek sunmuş bulunmaktayız. Bu ödemelerle, bölgedeki küçük ölçekli işletmelerin ihtiyaçları karşılanmakta ve deprem nedeniyle zarar gören esnafımız, işlerini tekrar kurma fırsatı bulmaktadır. Ancak, deprem bölgesindeki çalışmalarımız devam etmektedir. Depremzedelerimiz, yeniden yuvalarına kavuşana kadar Kızılay olarak desteklerimizi sürdüreceğiz."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.