Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

Türkiye'nin güney ve doğusunda kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji, akşam saatlerinden itibaren yoğun yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekliyor. Önlemlerinizi alın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2023 17:49
Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, Türkiye'nin güney, güneydoğu ve doğu bölgelerinde bir dizi ilde bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağmur ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yağışlar özellikle akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevrelerini etkileyecek. Aynı zamanda Gaziantep'in doğusunda da yağış etkili olacak.

meteorolojiden-kuvvetli-yagis-ve-kar-uyarisi.jpg

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde ise Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzeyinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak bekleniyor.

Van, Erzurum ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda yüksek alanlarda ve dağlık bölgelerde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı etkisini gösterecek. Halkın bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem taşıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.