Kahramanmaraş Depremide 77 Kişinin Öldüğü Binanın Elverişsiz Malzeme Kullanılmış

Diyarbakır'da yıkılan Serin-2 Apartmanı davasında, 77 kişinin ölümüne neden olan elverişsiz malzeme kullanımıyla ilgili 4 sanığa 22 yıl 6'şar aya kadar hapis isteniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2023 11:08
Kahramanmaraş Depremide 77 Kişinin Öldüğü Binanın Elverişsiz Malzeme Kullanılmış

Diyarbakır'da 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerde yıkılan Serin-2 Apartmanı ile ilgili olarak, 77 kişinin yaşamını yitirdiği ve 29 kişinin yaralandığı olayla ilgili dava açıldı. Kahramanmaraş merkezli depremin etkisiyle meydana gelen bu felaketin ardından, müteahhit Hüseyin B, statik proje müellifi Cihan U, onay veren Nasir Ç. ve bina fenni mesulü Ekrem B. olmak üzere toplamda dört sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Depremde yıkılan 11 katlı Serin-2 Apartmanı'nın inşası sırasında kullanılan malzemenin elverişsiz olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmanın sonunda, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan cezalandırılması talep edildi.

İddianameye göre, bina yapımında kullanılan malzemelerin standartlara uygun olmaması, statik projenin eksik ve hatalı olması, deprem yönetmeliğine aykırı beton sınıfının seçilmesi gibi nedenlerle felaketin meydana geldiği belirtildi. Ayrıca, binanın yapı kullanım izin belgesi düzenlenmeden iskana açıldığı ve ruhsat eki projelere uygun olarak inşa edilmediği ifade edildi.

İddianame, bina yapımında kullanılan malzeme kalitesinin düşük olması nedeniyle müteahhit Hüseyin B'nin, eksik ve hatalı statik projenin müellifi Cihan U'nun, onay veren Nasir Ç'nin ve fenni mesul Ekrem B'nin sorumlu olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle, 77 kişinin ölümüne ve 29 kişinin yaralanmasına sebep oldukları gerekçesiyle sanıkların cezalandırılması talep ediliyor. Ayrıca, diğer bazı kişilere ve bankaya dair kusur bulunamadığı belirtilerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.