Japon Deprem Uzmanı Moriwaki’den "Depreme Hazırlıklı Olun" Uyarısı

Japon deprem uzmanı Moriwaki, Türkiye'deki deprem riskine dikkat çekiyor. Hazır olun, önlemler alın! Depremde zararı %70 azaltabiliriz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2023 18:29
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki’den "Depreme Hazırlıklı Olun" Uyarısı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de artan deprem riskine dikkat çekerek, halkı depreme karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Moriwaki, Türkiye'nin depremlerde yaşanan can kaybı açısından endişe verici bir konumda olduğunu belirtti. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya gelen Moriwaki, Japonya'daki denizde meydana gelen depremlerle Türkiye'deki karasal depremler arasındaki farklara vurgu yaptı.

2011'deki Japonya depremi ve ardından gelen tsunaminin etkilerini hatırlatan Moriwaki, Türkiye'nin tarihindeki en şiddetli depreminin 1939'da Erzincan'da meydana geldiğini ifade etti. Moriwaki, her iki ülkede depremlerin ciddi kayıplara neden olduğunu ancak can kaybı oranının Türkiye'nin lehine olmadığını söyledi.

Türkiye'nin dünyada en fazla deprem yaşanan 17. ülke, Japonya'nın ise 6. ülke olduğunu belirten Moriwaki, yaşamını yitiren oranının ise tam tersi olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depreminin ardından, depremlerde can kayıplarının önlenebilmesi için alınması gereken tedbirleri vurgulayan Moriwaki, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi. Artık "Konya'da deprem olmaz" gibi yanlış inançlardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Moriwaki, Türkiye'nin deprem haritasının kırmızı olduğunu ve herkesin bu gerçeği kabul etmesi gerektiğini belirtti.

Moriwaki, konuşmasının sonunda, "Deprem öldürmez, bina öldürür." sözünü hatırlatarak, toplumun depremle mücadelede birlik olması ve önlemler almaya yönelik çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.