Ekrana Taşınan Tarih: Kahramanmaraş'ta Hangi Diziler, Filmler İzleyiciyle Buluştu?

Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini perdeye taşıyan diziler ve filmler. Tarihsel dramalar ve gerçek yaşam öykülerini keşfedin. İşte detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2024 14:48
Ekrana Taşınan Tarih: Kahramanmaraş'ta Hangi Diziler, Filmler İzleyiciyle Buluştu?

Kahramanmaraş'ın tarihi atmosferi ve doğal güzellikleri, dizi ve film yapımcılarını cezbetmekte. Şehirde çekilen diziler ve filmlerin detayları için haberimize göz atın.

"Karayılan"

Kahramanmaraş'ın tarihine ışık tutan "Karayılan" dizisi, Fransız işgalinden kurtuluşu konu alır. İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da çekilen dizi, çobanlık yapan Memed'in savaş ve liderlik arasındaki zorlu yolculuğunu anlatır. 18 bölüm süren ve 22 Nisan 2008'de final yapan dizi, yüksek bütçesiyle dikkat çeker.

"Yedi Güzel Adam"

Türkiye'nin önemli şairlerini konu alan "Yedi Güzel Adam" dizisi, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören'in hayatını ele alır. 2014-2015 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan dizi, Sağ-Sol Çatışması, Maraş Katliamı ve 12 Eylül Darbesi'ni izleyicilere aktarır.

20222583.jpg

Kahramanmaraş'ta Çekilen Filmler

"Babamın Sesi"

2012 yapımı "Babamın Sesi," Almanya-Fransa-Türkiye ortak yapımı bir dram filmidir. Maraş Katliamı'nın etkisi altındaki bir Kürt-Alevi ailesinin hikayesini anlatan film, 2012 Türkiye'de en çok izlenen filmlerden biri oldu. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü kazanarak olumlu eleştirilere sahip oldu.

"Sahibini Arayan Madalya"

1989 yapımı film, I. Dünya Savaşı sırasında Fransız işgali altındaki Kahramanmaraş'ın direnişini ele alır. Yönetmen Yücel Çakmaklı tarafından çekilen film, Müslüman kadının tesettürüne karşı yapılan bir hareketin Sütçü İmam liderliğinde ayaklanmaya dönüşünü anlatır. Kahramanmaraş'ın tarihine ışık tutan bu film, o dönemin atmosferini yansıtmaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.