Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ödül almaya hak kazandı

Türkiye Yazarlar Birliği, 2023 Ödülleri'nde Gülşen Funda, Zeynep Arkan ve Kaan Murat Yanık gibi isimleri ödüllendirdi. Kazananlar arasında TRT 2, Kahramanmaraş Belediyesi ve özel ödüller de yer alıyor."

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2024 13:47
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ödül almaya hak kazandı

"Türkiye Yazarlar Birliği, "2023 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"nin kazananlarını duyurdu.

TYB, bu ödüllerin sahiplerini ve eserlerini kamuoyuna TYB Genel Merkezi'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla açıkladı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, yazar, fikir adamı ve sanatçıların değerlendirmesinin yanı sıra Üstün Hizmet Ödülü alan isimlerin de belirlendiğini ifade etti. Arıcan, seçici kurulun gösterdiği çaba sayesinde TYB'nin edebiyat dünyasında haklı bir üne kavuştuğunu ve yıllar içinde bu ödüllerin ülkenin en prestijli edebiyat ödülü haline geldiğini vurguladı.

Ödül kazanan isimler arasında, Gülşen Funda'nın "Yol Deriz Ona" adlı eseriyle hikaye kategorisinde, Zeynep Arkan'ın "Gözleri Olan Hiçbir Şeyi" adlı eseriyle şiir dalında ve Kaan Murat Yanık'ın "Sular Üstünde Gökler Altında" adlı eseriyle roman kategorisinde yer aldı.

TV Programı dalında TRT 2'nin "Sanatçının Şehri" programı, TV Belgesel dalında "Hep 33 Yaşında" adlı belgesel ve Kamu Yayıncılık alanında ise Kahramanmaraş Belediyesi ödül aldı.

TYB Vefa Ödülü, İrfan Çalışkan'a, Üstün Hizmet Ödülü ise Kamil Uğurlu, Prof. Dr. Turan Koç ve Belkıs İbrahimhakkıoğlu'na layık görüldü."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.