İletişim Başkanlığı 'Sivil Yerleşim Bölgeleri Hedef Alındı' İddiasını Yalanladı

İletişim Başkanlığı, Irak ve Suriye operasyonlarındaki sivil hedef iddialarını yalanladı. PKK/YPG'ye yönelik operasyonlar terörle mücadeleyi amaçlamaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2023 13:34
İletişim Başkanlığı 'Sivil Yerleşim Bölgeleri Hedef Alındı' İddiasını Yalanladı

İletişim Başkanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda "Sivil yerleşim bölgeleri hedef alındı" iddialarını yalanladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 23 Aralık 2023 tarihinde Irak-Suriye kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekâtlarında toplam 29 hedefin, terör örgütü PKK/YPG'nin kullanımında olan mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolar olduğu belirtildi. Bu hedeflerin, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen alanları içerdiği vurgulandı.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem iç güvenlik hem de sınır ötesi operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi, çevreye ve kültürel varlıklara zarar gelmemesi için büyük bir özen gösterdiği ifade edildi. Yapılan hava harekâtlarının tamamen terör hedeflerini hedef aldığı, örgütün propagandasına dayalı olarak yayılan "sivil yerleşim bölgelerinin hedef alındığı" iddialarının tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.

Ayrıca, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara dair resmi açıklamalar dışında, terör örgütü ve destekçileri tarafından sosyal medya platformlarında yayılan iddialara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.