2024 Yılında Geçerli Olacak Yeni Asgari Ücret 17 Bin 2 Lira Oldu!

2024'te geçerli olacak yeni asgari ücret 17,002 TL olarak açıklandı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek bu değişikliği duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2023 20:05
2024 Yılında Geçerli Olacak Yeni Asgari Ücret 17 Bin 2 Lira Oldu!

2024 yılında yürürlüğe girecek olan net asgari ücret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyuruldu.

cumhurbaskani-erdogan-asgari-ucret-2024.jpeg

Yeni yılla birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak olan asgari ücret, 17 bin 2 lira olarak belirlendi.

asgari-ucret-2024-ne-kadar.webp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi ve işveren temsilcileriyle gerçekleştirdiği asgari ücret görüşmesi tamamlandı.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 asgari ücreti hakkında şu açıklamayı yaptı:

Asgari ücreti belirlerken tüm tarafların görüşlerini, taleplerini ve sosyo-ekonomik koşulları dikkate alarak sınırları belirleriz. Temel görevimiz, işçi ve işveren temsilcileri arasında hakem rolü üstlenmektir. Bu konuda Sayın Ergün Atalay ve Özgür Burak Akkol'a olumlu ve makul yaklaşımları için özellikle teşekkür etmek istiyorum.

2024-yilinda-gecerli-olacak-yeni-asgari-ucret-17-bin-2-lira-oldu.jpg

Çalışanlarımızın ve işverenlerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, olumlu bir noktada fikir birliğine varmışlardır. Çalışanlarımızın refahına katkıda bulunan Özgür Bey'e özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Toplumsal mutabakata katkı sağlayacak her türlü yapıcı yaklaşım önemlidir. Tüm sendikalarımıza, kurumlarımıza ve ilgili bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Yeni belirlenen asgari ücret miktarının, asgari ücrete tabi olan çalışanlarımız ve ailelerini memnun edeceğine inanıyorum.

2024 ASGARİ ÜCRETİ 17 BİN 2 LİRA OLARAK BELİRLENDİ.

Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira idi. Şu anda, asgari ücret desteği dahil net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirledik. Bu, önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre ise kümülatif olarak yüzde 100 artış anlamına geliyor. Asgari ücret, reel olarak 3,5 kat artmış oluyor. Devletimiz, işçi, işveren ve vatandaşlarının yanında olmaya devam edecek. Bizler de milletimizin refahı için sosyal devlet sorumluluğumuzu sürdüreceğiz.

Bundan sonra da çalışma hayatının tüm ihtiyaçlarını paydaşlarımızla istişare ve ortak akıl içinde karşılamaya devam edeceğiz.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.