2024 Asgari Ücreti Açıklandı: İşçilerin Yüzü Güldü!

"2024 asgari ücreti net 17.002 TL olarak belirlendi. %49 artışla yeni rakam açıklandı. Gelecek yıl için enflasyon öngörüsüyle hareket edildi. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2023 20:11
2024 Asgari Ücreti Açıklandı: İşçilerin Yüzü Güldü!

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan ve genel olarak tüm vatandaşları ilgilendiren son asgari ücret belirlendi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü kez bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, toplantının ardından yeni asgari ücreti açıkladı. Peki, 2024 Ocak asgari ücreti ne kadar oldu? Brüt asgari ücret miktarı nedir?

asgari-ucret-2024.jpeg

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı ve dolaylı olarak toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamı açıklandı.

Yeni asgari ücret net 17.002 lira olarak belirlendi ve bu, asgari ücrete %49'luk bir artış anlamına geliyor.

Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde, hem geçmiş kayıpları telafi etmek hem de önümüzdeki yılın enflasyon beklentilerini karşılamak için bir strateji izlediklerini belirtti. Beklenmeyen bir durumla karşılaşılması halinde, geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan çekinmeyeceklerini vurguladı. Gelir ve refah seviyelerini artırmayı hedefleyen bir yönetim olarak, herkesin hak kaybına uğramasına izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi. 2024 yılı için net asgari ücreti 17.002 lira olarak kabul ettiklerini duyurdu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.