NARKOGÜÇ-43 Operasyonları: Kahramanmaraş Dahil 45 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu

NARKOGÜÇ-43 operasyonlarında 45 ilde 1 ton 661 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 417 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini ve 305 zehir tacirinin yakalandığını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2024 12:02
NARKOGÜÇ-43 Operasyonları: Kahramanmaraş Dahil 45 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 45 ilde gerçekleştirilen "NARKOGÜÇ-43" operasyonları sonucunda toplamda 1 ton 661 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, operasyonlar kapsamında 417 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiği ve 305 zehir taciri ile sokak satıcısının yakalandığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, NARKOGÜÇ-43 operasyonlarının, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, 45 ilde gerçekleştirildiğini ve büyük bir başarı elde edildiğini ifade etti. Operasyonlara toplamda 423 ekip, 1435 personel, 1 hava aracı ve 23 narkotik dedektör köpeğin katıldığını belirtti.

Bakan, operasyon sonuçlarına ilişkin verileri paylaşarak, farklı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarlarına ve yakalanan zehir tacirleri ile sokak satıcılarına dair bilgileri sundu. Örneğin, Diyarbakır'da 13 kilogram skunk ele geçirilirken, Konya'da 104 kilogram skunk ve 4 zehir taciri yakalandı. Ankara'da 2 kilo kokain ve 336 bin adet sentetik hap ele geçirilirken, Ordu'da 6 kilo 250 gram bonzai ve 6 zehir taciri, Muğla'da 4 kilo 500 gram esrar ve 2 zehir taciri yakalandı.

Operasyonun, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerine bağlı narkotik suçlarla mücadele şube müdürlükleri ve Van İl Jandarma Komutanlığınca düzenlendiğini belirten Yerlikaya, Adana, Hatay, Sakarya, Gaziantep, Osmaniye, Tokat, Konya, Antalya, Bitlis, Bursa, Malatya, Muğla, Balıkesir, Van, Kocaeli, Ordu, Denizli, Şanlıurfa, Tekirdağ, Kırklareli, Samsun, Kars, Elazığ, Aydın, Kayseri, Trabzon, Kırıkkale, Diyarbakır, Mersin, Düzce, Mardin, Kahramanmaraş, İstanbul, Çorum, Karaman, Bilecik, Kırşehir, Erzurum, Isparta, Kilis, Bolu, Sivas ve Yozgat'taki operasyonlara 423 ekip ve 1435 personel, 1 hava aracı ve 23 narkotik dedektör köpeğin katıldığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ve jandarma birimlerini tebrik ederek, ülke genelinde zehir tacirlerine karşı operasyonların artarak devam edeceğini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.