Sazan Sarmalı ile Kahramanmaraş Dahil 10 İldeki Mağdurlar Ortaya Çıktı: 6 Milyon TL Kayıp!

Erzurum merkezli "sazan sarmalı" operasyonunda 10 ilde yakalanan 20 dolandırıcı, lüks dairelerde araç satışı yaparak "sazan sarmalı" yöntemiyle 6 milyon liradan fazla vurgun yaptı. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2024 14:05
Sazan Sarmalı ile Kahramanmaraş Dahil 10 İldeki Mağdurlar Ortaya Çıktı: 6 Milyon TL Kayıp!

Erzurum merkezli gerçekleştirilen "sazan sarmalı" operasyonu kapsamında, 10 farklı ilde faaliyet gösteren ve dolandırıcılıkla suçlanan 20 şüpheli, eş zamanlı bir operasyonla yakalandı.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bir operasyon sonucunda, suç örgütü üyelerinin lüks dairelerde kurdukları sistemle araç satışı yapmak isteyenlerin ilanlarını kopyalayarak sahte ilanlar verdikleri, alıcı ve satıcıyı noterde buluşturduktan sonra satış bedelini kendi hesaplarına yönlendirdikleri ve vatandaşları "sazan sarmalı" olarak adlandırılan bir dolandırıcılık yöntemiyle mağdur ettikleri ortaya çıktı.

Şüpheliler, elde ettikleri geliri kripto hesaplara transfer ederek paranın izini kaybettirmeye çalıştılar. Ülke genelinde 6 milyon liradan fazla para dolandırdıkları belirlenen örgüt üyelerine yönelik yapılan operasyon, Erzurum merkezli olarak Kahramanmaraş, İstanbul, Manisa, Denizli, Isparta, Antalya, Mersin, Adana ve Gaziantep'te belirlenen adreslere 66 ekip ve 135 polis tarafından şafak vakti eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyonda, ruhsatsız tabanca, 2 bin 100 dolar, 21 cep telefonu (içerisinde kripto hesaplar bulunan), 2 dizüstü bilgisayar, başka kişiler adına düzenlenen birçok banka kartı, para aktarımlarına ait banka dekontları ve flaş bellekler ele geçirildi. Toplamda 20 şüpheli arasında örgüt elebaşının da bulunduğu belirtilirken, şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolleri yapılarak adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.