Kahramanmaraş'ta Depremde Yakınlarını Kaybeden Aileler Adalet Talep Ediyor!

Kahramanmaraş'ta depremde kayıpların ardından aileler, "Adalet Peşinde Aileleri Platformu" adıyla bir araya geldi. Sorumluların tutuklu yargılanmasını talep ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2024 13:51
Kahramanmaraş'ta Depremde Yakınlarını Kaybeden Aileler Adalet Talep Ediyor!

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depremlerinde sevdiklerini kaybeden aileler, "Adalet Peşinde Aileleri Platformu" adlı bir birleşme tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla bir araya geldi.

Depremlerin merkez üssü olarak nitelendirilen bu olaylar, tarihin "asrın felaketi" olarak adlandırılıyor. Platform üyeleri ve Kahramanmaraş Baro Başkanlığı'na kayıtlı bazı avukatlar, adliye binası önünde toplanarak ellerinde depremde yıkılan binaların sorumlularının tutuklu yargılanmasına yönelik taleplerini içeren döviz ve pankartlar taşıdı.

aa-20240105-33362284-33362282-kahramanmarasta-depremde-yakinlarini-kaybeden-aileler-basin-aciklamasi-yapti.jpg

Yaşanan felaket sonucunda sevdiklerini kaybeden bireyler adına konuşan Tuğba Erdemoğlu, 19 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasının bir parçası olduklarını belirtti. Erdemoğlu, depremlerde hayatını kaybeden 50 binin üzerinde insanın acısıyla bir araya geldiklerini ve sorumluların taksirle değil, olası kastla yargılanmalarını talep ettiklerini ifade etti.

Platform üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldı. Açıklamaya, Kahramanmaraş Baro Başkanı Burak Gül, bazı siyasi parti temsilcileri ve depremde sevdiklerini kaybeden vatandaşlar da katılım gösterdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.