Sporun İyileştirici Gücüyle Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesine Destek!

Türkiye Oryantiring Federasyonu, depremzedeleri için sporun iyileştirici gücünü kullanarak 4,502 çocuk ve gence moral vermeye devam ediyor. Oryantiring, zihinsel ve fiziksel gelişimi destekler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 16:35
Sporun İyileştirici Gücüyle Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesine Destek!

Depremler, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu'nun liderliğindeki bir ekip tarafından, çocuklar ve gençler arasında sporun iyileştirici gücünü kullanarak destek sağlamak amacıyla değerlendiriliyor. Çolakoğlu, "Sporun iyileştirici gücü ile iyileşinceye kadar desteğe devam" slogunu benimseyen federasyonları olarak, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'ta toplam 4,502 çocuk ve gence ulaştıklarını açıkladı.

Oryantiring, yön bulma sporu olarak bilinir ve fiziksel ve zihinsel becerileri gerektiren doğa sporlarından biridir. Çolakoğlu, bu sporun baskı altında bağımsız düşünme ve zorlukları çözme yeteneğini artırdığını vurgulayarak, oryantiringin heyecan verici, rekabetçi ve maliyet açısından uygun bir spor olduğunu ifade etti.

depremler-yasayan-cocuklara-ve-genclere-sporun-iyilestirici-gucuyle-ulastilar.jpg

Çolakoğlu ayrıca, oryantiringin bir kişinin en iyi rotayı seçme yeteneğiyle ilgili olduğunu ve hızlı düşünmenin koşmaktan daha önemli olduğunu belirtti. Bu sporun, koşarken satranç oynamak olarak nitelendirildiğini ve aile bireyleriyle doğada keyifli zaman geçirmek için mükemmel bir seçenek olduğunu ekledi.

Deprem bölgesinde, federasyonun çocuklar ve gençler için moral ve motivasyon etkinlikleri düzenlediğini açıklayan Çolakoğlu, eğitsel ve sportif oyunlarla depremzedelere moral vermeyi ve motivasyonlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, 2024 Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonası'nın Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini ve bu büyük organizasyona yaklaşık 1000 sporcu katılmasının beklendiğini açıkladı. Çolakoğlu, bu şampiyonanın Türkiye'nin tarihine ve doğal güzelliklerine tanıklık etme fırsatı sunacağını ve ülkenin misafirperverliğini dünyaya gösterme şansı vereceğini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.