Kahramanmaraş'ta Yağışlar Yüzde 40'ın Üzerinde Arttı

Karabük, Çankırı, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi bölgelerde yağışlar normallerin üzerinde, ancak Konya'da yüzde 60'a varan bir azalma görüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2024 11:41
Kahramanmaraş'ta Yağışlar Yüzde 40'ın Üzerinde Arttı

Aralık ayında, Türkiye genelindeki yağışlar normal seviyenin altında gerçekleşti; ancak 2022 yılı aralık ayı yağışlarına kıyasla üzerinde oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2023 Aralık Ayı Alansal Yağış Raporu'na göre, 1991-2020 döneminde aralık ayı için ortalama yağış miktarı metrekare başına 75,7 kilogram iken, 2023 yılı aralık ayında bu miktar 68,5 kilogram olarak ölçüldü.

Yağışlar Karabük, Çankırı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman, Kahramanmaraş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde normallerine göre yer yer yüzde 40'ın üzerinde arttı. Konya'da ise yüzde 60'a varan azalma yaşandı.

Bu dönemde Türkiye genelindeki yağışlar, Doğu Anadolu Bölgesi dışında tüm bölgelerde azaldı. İç Anadolu Bölgesi'nde ise yağışlardaki azalma oranı yüzde 31 olarak kaydedildi. Genel olarak, Türkiye genelinde aralık ayında yağışlar normalin yüzde 10 altında, 2022 aralık ayına göre ise yüzde 89 arttı.

İl bazında incelendiğinde, Rize 155,5 kilogramla en fazla yağış alan il olurken, Iğdır ise 17,1 kilogramla en az yağış alan il olarak belirlendi. Yağışlı gün sayıları açısından Rize, Trabzon, İzmir ve Manisa çevrelerinde 15-20 gün aralığında, İç Anadolu'nun güneyi, Aydın, Denizli, Mersin, Kars, Iğdır ve Mardin çevrelerinde ise yer yer 10 günün altında yağışlı gün yaşandı. Konya'da ise yağışlarda yüzde 60'a varan bir azalma görüldü.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.