Kahramanmaraş Valiliği Şehidin Ailesinin Çadırda Yaşadığı Haberlerini Yalanladı

Kahramanmaraş Valiliği, şehit askerin ailesiyle ilgili asılsız iddiaları yalanlayarak, depremzede aileye konteyner sağlandığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2024 18:14
Kahramanmaraş Valiliği Şehidin Ailesinin Çadırda Yaşadığı Haberlerini Yalanladı

Kahramanmaraş Valiliği, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle yapılan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesi hakkında ortaya atılan gerçeği yansıtmayan iddialara karşı bir açıklama yapma ihtiyacı hissetti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, şehidin ailesinin çadırda yaşadığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilerek, depremzede vatandaşların çadırlardan konteyner kentlere yerleştirildiği ve ailelere konteynerlerin teslim edildiği bilgisine yer verildi.

Ayrıca, şehidin ailesine de depremin başlangıcında çadırın yanı sıra kendi arsasında ikamet etme istekleri durumunda konteyner sağlandığı ifade edildi. Valilik, şehit haberinin ailesine ulaştırılmasının ardından taziye evi, tören alanı ve taziye yerinin ilgili kurumlar tarafından koordine edildiğini vurguladı.

Depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlara TOKİ Konutları ve Kalıcı Köy Konutları yapıldığı ve çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği bilgisini içeren açıklamada, şehidin ailesinin kırsal mahallede ikamet ettiği ve hak sahibi olduğu belirtilirken, aile için Kalıcı Köy Konutunun kısa sürede inşa edilip teslim edileceği bilgisi paylaşıldı.

Valilik, asılsız ve algı oluşturmaya yönelik paylaşımlara itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.