Kahramanmaraş Dahil 10 İlde Sazan Sarmalı Operasyonu: 20 Şüpheliden 8'i Tutuklandı!

Erzurum merkezli "sazan sarmalı" operasyonunda yakalanan 20 şüpheliden 8'i tutuklandı. Lüks dairelerde araç satışıyla dolandırıcılık yapmışlar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2024 15:59
Kahramanmaraş Dahil 10 İlde Sazan Sarmalı Operasyonu: 20 Şüpheliden 8'i Tutuklandı!

Erzurum merkezli gerçekleştirilen "sazan sarmalı" operasyonunda yakalanan 20 şüpheliden 8'i tutuklandı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda ve İstihbarat Şubesi desteğiyle yürütülen operasyon, şüphelilerin kiraladıkları lüks dairelerde oluşturdukları sistemle araç satışı yapmak isteyenleri hedef alarak, internet sitelerinden kopyaladıkları ilanlarla sahte ilanlar verip alıcı ve satıcıyı noterde buluşturduktan sonra satış bedelini kendi hesaplarına yönlendirdikleri "sazan sarmalı" yöntemini kullanmalarını ortaya çıkardı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin dolandırıcılıktan elde ettikleri geliri kripto hesaplara transfer ettiklerini ve paranın izini kaybettirmeye çalıştıklarını da belirledi.

Ülke genelinde 6 milyon liradan fazla para dolandırdıkları tespit edilen suç örgütü üyelerine yönelik Erzurum merkezli olarak gerçekleştirilen operasyon, Kahramanmaraş, İstanbul, Manisa, Denizli, Isparta, Antalya, Mersin, Adana ve Gaziantep'te belirlenen adreslere 66 ekip ve 135 polisin katılımıyla şafak vakti eş zamanlı olarak düzenlendi.

Operasyon sonucunda ruhsatsız tabanca, 2 bin 100 dolar, içerisinde kripto hesapların bulunduğu 21 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar, başka kişiler adına düzenlenen çok sayıda banka kartı, para aktarımlarına ait banka dekontları ve flaş bellekler ele geçirildi. Operasyon kapsamında örgüt elebaşının da aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrollerinden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.