AK Parti'nin Kahramanmaraş Planı Ortaya Çıktı: İşte Belirlenen İsim!

Kahramanmaraş'ta siyasi çalkantı: Erdoğan'ın kararıyla mevcut başkanın yerine Fırat Görgel aday gösterilecek. Kulislerdeki son bilgiler. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2024 15:51
AK Parti'nin Kahramanmaraş Planı Ortaya Çıktı: İşte Belirlenen İsim!

AK Parti'nin planlarına göre, Kahramanmaraş'ta yeni bir isim belirlendi ve bu bilgi kulislerde sızdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın radikal bir kararı olarak nitelendirilen bu adım, Kahramanmaraş'ta mevcut belediye başkanı yerine AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel'in aday gösterileceği yönünde konuşuluyor. Siyasi gündem, yerel seçim hazırlıklarıyla yoğun bir şekilde hareketleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) açıkladığı adaylar, özellikle Hatay'da merak konusu olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 Şubat'ta Kahramanmaraş için açıkladığı bu radikal karar dikkatleri çekiyor. Ankara ve İzmir adaylarının da netleştiği belirtiliyor.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerin belediye başkanları için kritik bir karar verdi. Bu karar çerçevesinde, Kahramanmaraş'ta mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün yerine, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel'in aday gösterileceği konuşuluyor. Bu kararın özellikle deprem bölgesinde etkili olması bekleniyor.

Türkiye, 79 gün sonra yerel seçimler için sandık başına gidecek. Siyasi partilerin adaylarını açıklaması için 15 Ocak beklenirken, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na rakip olarak Murat Kurum'un ismi ön plana çıkarken, Ankara, İzmir ve deprem bölgesindeki illerin adayları da merak konusu haline geldi. Hatay'da CHP'nin mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesine rağmen, Erdoğan'ın Kahramanmaraş'taki radikal kararı, gündemi sarsmış durumda.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.