KSÜ'de Tarımsal Eğitim 178. Yılı: Deprem Şehitleri Anısına Açılış Töreni!

KSÜ'de, Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 178. Yılı ve Deprem Şehitleri Anma Töreni düzenlendi. 66. Hükümet Tarım Bakanı, törene katıldı; açılışlar yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2024 15:56
KSÜ'de Tarımsal Eğitim 178. Yılı: Deprem Şehitleri Anısına Açılış Töreni!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi, Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 178. Yılını ve Deprem Şehitlerinin Anısının Yaşatıldığı Salon Açılış Töreni'ne ev sahipliği yaptı. Törene, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi de katıldı.

Prof. Dr. Vahit Kirişçi, KSÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Lale ve Prof. Dr. Ercan Efe Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene önemli bir konuk olarak katıldı. Ayrıca, Vali Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, KSÜ personeli ve öğrenciler de törene iştirak etti.

Törende, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde hayatını kaybeden Ziraat Fakültesi öğretim elemanları Gufran Geyik ve Mehmet Geyik'in anısını yaşatmak amacıyla kurulan Gufran-Mehmet Geyik Kütüphanesi'nin açılışı da gerçekleştirildi.

Açılışın ardından, "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 178. Yılı ve Deprem Şehitlerinin Adının Verildiği Salon Açılış Töreni" düzenlendi. Tören, depremde şehit olan Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ve tüm deprem şehitleri için yapılan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve fotoğraf sunumuyla başladı.

Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, yaptığı konuşmada tarımın stratejik bir sektör olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin tarım alanındaki başarılarına dikkat çekti. Ayrıca, son 20 yılda yapılan düzenlemelerle gıda ihracatının önemli ölçüde arttığını belirtti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise tarımın ülke genelindeki gelişmelere büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, iklim değişiklikleri, savaşlar ve depremlerle birlikte tarımın daha da önem kazandığını dile getirdi.

Tören, KSÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Bakır'ın tarımın insanlık için vazgeçilmez bir faaliyet olduğunu vurgulayan konuşmasıyla devam etti. Program, öğretim üyelerine TÜBİTAK tarafından projesi kabul edilenlere belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.